Thursday, October 19, 2006

Rukousta ja elämän makua

Syksy on ollut rukouksen ja yhteyden täyteistä aikaa. Lokakuun 2. päivä alkoi Turussa "turkulaisten oma lehtimajanjuhla", johon kuului parin viikon ajan turkulaisten kristittyjen yhteisiä rukousiltoja, ja 24-7 rukoushuoneita. Rukousiltoja oli kolme: Tuomiokirkossa, Helluntaiseurakunnassa ja Mikaelin kirkossa, mutta kaikissa näissä oli taustalla ajatus turkulaisten uskovien yhdistämisestä. Ei ole väliä mihin seurakuntaan kuuluu, kunhan uskoo Jeesukseen.
Mieleenpainuvimpia kokemuksia jäi ensimmäistä tapahtumaa edeltävältä viikolta, jolloin viikon jokaisena iltana sekalainen ryhmä rukoilijoita kokoontui Tuomiokirkkoon rukoilemaan tapahtumien ja kaupungin puolesta. Joka ilta Jumala puhui - ja laski sydämeltään tietyn aiheen, jonka puolesta rukoilimme. Esimerkiksi rakkaudettomuus uskovien kesken, ristintie, totuus, kiittäminen, Jumalan tuli, nukkuvat Herran sotilaat, paimenellisuus ja eksyneet lampaat sekä voitto. Kaikessa punaisena lankana kulki Isän rakkaus lapsia kohtaan. Iltoihin mahtui ihmeitäkin mukaan: esimerkiksi iltana, jolloin olimme rukoilleet, että Herra nostaisi nukkuvat sotilaansa taistelemaan tässä maassa, ihan vieras mies käveli meidän luokse ja sanoi: "Voisitteko rukoilla puolestani. Olen uskossa, mutta elämässäni on ollut hengellisesti vaikea kausi. Tulin Pirkanmaalta tänne, koska koin, että Jumala kehotti lähtemään tänä iltana Turun tuomiokirkkoon. Koen, että Hän tahtoo antaa uutta ilmestystä itsestään minulle." Rukoilimme miehen puolesta, ja hän oli iloinen ja koskettunut, ja lähti samantien takaisin Pirkanmaalle!
Yhteys uskovien kesken on ollut puhuttelevaa näiden viikkojen ajan. Kuinka paljon helpompaa on levittää ilosanomaa, kun saa itse vahvistua päivittäin uskovien yhteydestä! Keskustelut, elämän jakaminen, syöminen, nauraminen ja yhdessä tekeminen tuo elämän makua päiviin. Ja kuka ei haluaisi makua omaan elämäänsä? Eläminen on parasta evankeliointia!
www.turunpalo.net
www.rukousverkko.org

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home