Thursday, February 08, 2007

Jeesus eduskuntaan!

Nyt päästään mun lempiaiheeseen. Viime syksynä kun tavattiin Sari Essayah, saatiin idea eduskuntaan tehtävästä rukousmatkasta. Ideasta innostuneina suunnattiin tiistaina seitsemän opiskelijan (Mats, Kitte, Laura V, Anu, Markus ja Simo) kanssa eduskuntaan Sarin siivellä rukoilemaan. Ja huippua oli! Meillä ei kenelläkään ollu mitään ihmeellisiä visioita päivälle, mutta tuntui merkittävältä mennä nimenomaan paikan päälle rukoilemaan esivallan ja sitä kautta Suomen puolesta. Heti aluksi kun päästiin sisään turvatarkastuksen jälkeen (Raamattua ei tällä kertaa määritelty käsiaseeksi, vaikka se onkin maailmalle vaarallisin ase;) ), rukoiltiin puolihuomaamattomasti siinä aulassa, ja tuli vaan tosi ilo ja vapaus, että meidän Jumala on valtava Jumala, jolle mikään ei oo mahdotonta! Hän avaa ovet eduskuntaan ja mihin ikinä Hän omiaan sitten tahtookaan kuljettaa.
Mentiin porukalla kristillisdemokraattien ryhmähuoneeseen juttelemaan ja jakamaan aluksi. Puhuttiin siitä, kuinka uskovien kuuluis pitää Jumalan sanaa ja arvoja esillä yhteiskunnan eri osa-alueilla, niin politiikassa, mediassa kuin muuallakin. Välinpitämättömyys on synti! Sari puhui siitä, kuinka vaikeaa eduskunnassa on puhua kristillistä arvoista. Heti kun avaa suunsa, tulee kovaa kritiikkiä ja oma tilanne vaikeutuu. Täytyy kyllä olla tosi rohkea ja varma omasta arvostaan, että pysyy hengissä sellaisessa riepotuksessa. Ajatelkaa mikä voima siinä olis, kun uskovat yhdistyis ja seisois edustajiensa tukena, rukouksin ja rohkaisten.
Sari puhui hyvin myös siitä, kuinka mahdoton on ihmiselle, joka ei usko Jeesukseen, puhua muistakaan raamatun periaatteista. Jeesus on ehdoton ydin kaikessa. Toisaalta uskova tulee helposti kovaksi, kun tietää olevansa oikeassa... Jeesus oli kuitenkin samaan aikaan totuus ja rakkaus...Vaatii kyllä tosi paljon viisautta puhua totuutta rakkaudessa!
Juttelujen jälkeen alettiin rukoilla ja ylistää, ja oli tosi innostavaa ja vapaata rukoilla! Rukoiltiin mm., että totuus vois murtautua eduskunnassakin läpi, ja että uskovat heräis tässäkin asiassa ja nousis vaikuttamaan yhteiskunnassa. Ja kaiken perustana on ainoastaan Jeesus. Uskon, että Jumala tahtoo nostaa seurakuntansa hallitsemaan ja ottamaan auktoriteettiä hengessä tälläkin alueella. Meidän yhteiskunta ei koskaan voi muuttua jumaliseksi, mutta olis kaikkien etu, että Jumalan periaatteista pidettäis edes jollakin tasolla kiinni esim. lainsäädännössä. Arvoliberalismi johtaa yhä järkyttävämpään laittomuuden aikaan. Siksi uskovien pitäis herätä pitämään Jumalan sanaa esillä yhteiskunnassa ja kansan keskellä. Ja päämääränä on tietenkin, että mahdollisimman moni sielu pelastuis ja tulis Jeesuksen kautta tuntemaan Isän Jumalan!
Mutta on kyllä hienoo, että saa olla mukana Jumalan suunnitelmissa tällaisissa asioissa. Mä rukoilin joskus viime kesänä, että haluisin olla vaikuttamassa päättäjiin jotenkin taustalta... Ja Jeesus vastas heti Sarin kautta! Ja eilen musta tehtiin haastattelu yhteen lehteen, et miksi mä äänestän kristillisdemokraatteja.. :) Mut haluaisin vaan lisää päästä vaikuttamaan! Jos kerran muslimeillakin on moraalipoliiseja, niin miksei kristityilläkin vois olla ;D?
Yks mua siunaava juttu tässä eduskuntavierailussa oli se, että moni osallistujista sanoi, että ensimmäistä kertaa eduskunta tuntui läheiseltä, ja sai ymmärrystä siihen mikä uskovien rooli politiikassa voi olla. JEEEE!! JEESUS ON PARAS!!!!
Niin, ja muistakaahan äänestää maaliskuun vaaleissa!

3 Comments:

Blogger Unknown said...

AAMEEEN! Ja juu, muistakaa tosiaan äänestää, vielä ehtii! :D Maarit

3:18 PM  
Anonymous Anonymous said...

Hihhii, ei olla kummatkaan kirjotettu sataan vuoteen blogiin :). Jea. Mä tuun joku viikonloppu turkuun. Nähään jooko. Ainii ja tiesitkö et ystävämme italiasta on tulossa suomeen ja haluu nähä sut?

12:11 PM  
Anonymous Anonymous said...

Niin Mari, kirjota joskus tänne jooko! Ois niin kiva lukea sun kuulumisia!

12:30 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home