Thursday, March 09, 2006

its about love...


Mulla oli mielenkiintoiset aamukeskustelut kämppiksen kanssa ennen kouluun lähtöä tänään:). Alettiin puhumaan koulun uskonnonopetuksesta ja päädyttiin homo- ja lesboparien adoptio-oikeudesta suvaitsevaisuuteen, luterilaisen kirkon pappien kautta Raamatun sanaan ja Jumalan valtakuntaan, ja siihen kuinka tämä maailma arvottaa asiat päinvastoin kuin Jumalan sana...

Mä oon aina rakastanut keskusteluja. Sitä että saa puhua ja miettiä ääneen, puntaroida eri vaihtoehtoja, kysellä ja pohdiskella, ja pyrkiä löytämään omille mielipiteille perusteluja. Kysymykset on mun mielestä ihania. Ei niihin tarvi löytyä vastauksia, mutta kysymykset haastaa mua ajattelemaan asioita omilla aivoillani ja sydämellä.
Tänään kun aamu lähti noin vauhdikkaasti liikkeelle, mä jäin sitten sen keskustelun jälkeen miettimään, että mikä on se tapa, jolla mä toisin esiin ne asiat mihin mä uskon sillä tavalla, että se tois kunnian Jumalalle ja keskipisteenä sais olla Jumalan rakkaus. Otetaan vaikka esimerkkinä homous tai esiaviollinen seksi. Mä uskon täysin sen, että e. homous on Jumalan silmissä kauhistus, koska se sanotaan Jumalan sanassa niin suoraan (esim. Room1:24-27). No ok, se on hyvä perustelu jo sinänsä (varsinkin jos ihminen on uskossa, koska silloin ei enää kyseenalaistettavaa mun mielestä jää), mutta varsinkin jos toinen ei oo uskossa, tosta perustelusta voi saada vähän vääränlaisen kuvan Jumalasta. Pitää kertoa miksi Jumala ei hyväksy homoutta. Koska Jumala on hyvä ja rakastava, ja tahtoo meille pelkkää hyvää! Koska Jumala ei hyväksy homoutta tai ea. seksiä (hei uus termi;D), niiden täytyy olla seurausta ihmiskunnan syntiinlankeamisesta ja synnin seuraukset me kaikki tiedetään. Ero ihanasta rakastavasta Isä Jumalasta, valheet, kaikki pahuus mikä maailmassa on, epäoikeudenmukaisuus, kuolema, rakkaudettomuus, (raskas työ :D) jne on synnin seurausta... Ja ainoastaan Jeesus voi vapauttaa ihmiset synnistä... Mutta mikä on se tapa millä mä sanoisin asiat niin, että kuulijalla ei jää väärää kuvaa siitä mitä sanon? Ettei mun mielipiteistä tule tuomitsemissävyisiä (koska se mitä pohjimmiltani sanon, on että hei, Jumala rakastaa meitä niin paljon että ei halua meille mitään pahaa, siksi synti on niin paska juttu)... Mutta sanoisin ne niin, että totuus pysyis mun puheissani totuutena. Ja synti syntinä, armo armona...

Entä kuinka tarkoituksenmukaista on ylipäätään keskustella vaikka homoudesta tai esiaviollisesta seksistä, varsinkin siinä tapauksessa, jos ihminen ei usko Jumalaan millään tasolla? Pitäiskö sivuuttaa koko aiheet ja keskittyä muihin asioihin? Mutta sitten tulee vastaan se, että Jeesus kutsui meitä parannukseen, luopumaan synnistä ja ottamaan vastaan syntien anteeksiantaminen... Kuinka voisin ymmärtää Jeesuksen teon merkitystä, tai miksi ottaisin Jeesuksen elämääni jos en ymmärrä, että ilman Jeesusta olen syntinen, Jumalalle kelpaamaton, toivoton tapaus. Ydin on kuitenkin siinä, että ihmiset tajuais sen, että just sitä me ihmiset ollaan jos ei olla tehty henkilökohtaista ratkaisua ja otettu Jeesuksen pelastusta vastaan.
Ja rakkaudesta kaikessa tässä on kyse... Jumala RAKASTAA meitä niin paljon, että ei halua, että me vahingoitetaan itteämme, ja just sitä synti tekee. Vahingoittaa meitä. Jumala VIHAA syntiä, koska se vahingoittaa meitä. Jumala vihaa esiaviollista seksiä, koska Hänellä ois meille niin paljo enemmän annettavaa jos noudatettais Hänen tahtoa. Mutta jos Pyhä Henki ei avaa näitä asioita, niin ilman Henkeä niitä on mahdotonta käsittää tai uskoa... Mutta silti "usko syntyy kuulemisesta ja kuulemisen synnyttää Kristuksen sana" (Room.10:17). "Kuinka he voivat kuulla, ellei kukaan julista?" (Room10:14.)

Meidän uskovien pitäis varmaan rohkaistua enemmän julistamaan Jumalan sanaa oli se sitten miten kaukana tahansa tämän maailman arvoista, koska uskotaan että se on totuus, ja todistamaan siitä kuinka tämä sana vaikuttaa meidän elämässä päivittäin, ja muutenkin kertomaan siitä mitä Jumala on tehny meidän elämässä.
Mutta ainoastaan Pyhä Henki voi synnyttää Jumalan mielenmukaisia tekoja ja vieläpä niin että syntyy halu tehdä ja elää Jumalan mielenmukaisesti! JEEESUUUS, HALUUN JULISTAA SUN SANAA enkä arkailla!!!

"Älkää mukautuko tämän maailman menoon, vaan muuttukaa, uudistukaa mieleltänne, niin että osaatte arvioida, mikä on Jumalan tahto, mikä on hyvää, hänen mielensä mukaista ja täydellistä" (Room.12:2)


****
ps.
tulikohan nyt taas vallan sekava ajatusrykelmä ja piiitkästi... :D


2 Comments:

Blogger jaky82 said...

Tosi mahtavaa puntarointi Raamatun valossa Mari:)

T:Juha

4:35 AM  
Blogger Heli said...

Se oli vallan ihana :) ja niin asiaa! Oot rakas kultaseni <3

1:32 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home