Tuesday, March 07, 2006

vapautta

Olipa upee päivä! Olin metskulla sielä ylistyshuoneella, ja oli niin mahtavaa saada ylistää yhdessä tuttujen ja tuntemattomien kanssa... Mun piti olla siellä kaks tuntia mutta aikaa vierähtikin yli viis tuntia, hups :D. Siellä sattui olemaan samaan aikaan Sarsan Eva Helsingistä kahden tytön kanssa, ja niiden kanssa oli älyttömän vapaata ylistää! Ne on network4youthin kuvioissa mukana. Yks huippu juttu noissa rukous/ylistyshuoneissa on se, että niissä tutustuu aina uusiin ihmisiin :)!

On mahtavaa kun ylistyksessä päästään korkeammalle tai syvemmälle, uuteen lauluun, tai kun Pyhä Henki voitelee jonku "vanhan" laulun, jolla ylistetään. Sellasessa ylistyksessä vois viipyä tuntitolkulla ja ajantaju katoaa kokonaan. Mun mielestä yks perusjutuista ylistyksessä tai rukouksessa ylipäänsä on vapaus. Se että tuntee olonsa turvalliseksi ja vapaaksi ilmaisemaan itseä just sillä tavalla kun kokee hyväksi. Tämä juttu on vaan ihan älyttömän hankalaa monesti vaikka se kuulostaa yksinkertaiselta... Mä ainakin koen oloni usein epävarmaksi, enkä oo varma voinko vaan antaa mennä ja laulaa vaikkapa kielillä jos siltä tuntuu. Mutta oikeesti joka kerta kun uskaltaudun tekemään sitä mitä haluan, siitä seuraa jotain tosi hyvää:).
Sillon kun ihmiset heittäytyy Pyhän Hengen vietäväksi, ylistys on spontaania, nautinnollista ja täynnä yllätyksiä! Vapautta Jeesus on tullut tuomaan, vapautta synneistä, vapautta tuomiosta, vapautta peloista, vapautta murheen hengestä, vapautta kaikista kahleista! Jeesus on jo antanut meille vapauden olla sitä miksi meidät on luotu. Kuitenkin monesti tämä vapautuminen on meille "prosessi", joka kestää pitkän aikaa, koska Jeesus näkee meidän vajavuuden ja haavat, eikä tahdo tehdä mitään mikä vahingoittais meitä. Saadaan siis myös vapautua ihan vapaasti :D...Mutta olennaista on se, että antaudutaan Jeesuksen vapauttavalle työlle meissä, antaudutaan Pyhälle Hengen parantavalle voimalle, otetaan vastaan se totuus ja vapaus mihin meidät on kutsuttu! Uskalla astua askel eteenpäin sillä "vapauteen Kristus meidät vapautti". Gal.5:1





1 Comments:

Blogger laura said...

mari, niin säkin!

6:13 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home