Sunday, March 12, 2006

tiesitkö, että

-koko planeettamme tuhoaminen yhdellä pommilla on mahdollista.
-ydinräjähdyksessä vapautuu kymmeniä miljoonia kertoja enemmän energiaa kuin tavallisia aseita käytettäessä.
-ensimmäinen atomipommi "trinity" räjäytettiin kokeena Nevadan autiomaassa vuonna 1945. Sähkömagneettinen säteily kuumensi ympäröivän ilman lämpötilan miljooniin asteisiin. Aavikon hiekka muuttui lasiksi.
-USA pudotti ensimmäiset (ja tähän mennessä viimeiset) atomipommit v.1945 Hiroshimaan ja Nagasakiin.
-keskimääräinen mannertenvälisten ohjusten kärki on 1megatonnin suuruinen.
-1megatonnin suuruisen ydinpommin räjähdyksen vaikutukset (radioaktiivinen säteily) leviäisivät ilmakehän kautta ympäri maailmaa.
-ydinase synnyttää miljoonien asteisen tulipallon, joka tiivistyy radioaktiiviseksi pilveksi; tappavaa lämpösäteilyä; paineaallon; sähkömagneettisen sykäyksen; säteilyä ja saastelaskeumia...Myöhäisvaikutukset nähtävissä sukupolvienkin jälkeen.
-Sähkömagneettisella sykäyksellä saataisiin lamaantumaan koko yhteiskunnan tiedonvälitys.
-maailmassa on 7ydinasevaltiota: USA, Venäjä, Iso-Britannia, Ranska, Kiina, Intia ja Pakistan. Lisäksi Israelilla on mahdollisesti ydinase. Pohjois-Korea on väittänyt omistavansa ydinaseen. Kansainvälinen yhteisö epäilee Iranin kehittelevän ydinasetta.
-Useimmilla teollisuusmailla olisi kyky rakentaa ydinase. Useat valtiot ovat myös aikaisemmin omistaneet tai pyrkineet rakentamaan ydinaseita.
-kuvia

2 Comments:

Blogger jaky82 said...

Moi!

Ydinpommi on todellinen tuomionpäivän ase! Onneksi Herran valta ja voima on paljon suurempi kuin ihmisten aseiden ja niiden aiheuttaman pelon valta. Hänen rakkaus on semmoinen "pommi", että sen voima muuttaa ihmiskohtaloita ja jälkisäteily vaikuttaa iäisyyteen.

4:25 AM  
Blogger Mari said...

:D Aamen! vähänkö meillä on huippu Jumala!!! Mietinkin, että miten ihmeessä mä kestäisin esim. olla tuolla ydinaseet maailmanpolitiikassa kurssilla, jos mulla ei olis varmuutta että Jumala hallitsee kaikkea.

by the way. Intian tekemän ydinkokeen nimi oli "Smiling Budha"...

3:20 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home